OKUL TARİHÇESİ

TARİHSEL GELİŞİM

1987 yılında devlet-vatandaş işbirliği ile Hatunsuyu köyünde tek katlı, 2 hizmet odası ve 3 derslikli Hatunsuyu Ortaokulu olarak yapılmış,  aynı yıl eğitim–öğretim hizmeti verilmeye başlanmıştır. 1990 yılında Dr.  Sadettin HACIEVLİYAGİL tarafından üst katına 2 hizmet odası  ve 3 derslik eklenerek liseye dönüştürülmüştür. Yapılan  protokol ile de Dr. SADETTİN HACIEVLİYAGİL LİSESİ ismini almıştır. 1993 yılında bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan altı derslikli ek bina yapılmıştır.

 

 

07.11.2017 423

 Daha önce soba ile ısıtılırken ek binanın yapılmasıyla kalorifer tesisatı döşenerek, okulun kalorifer sistemiyle ısıtılması sağlanmıştır. Ülkemizde sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçilmesiyle ortaokul kısmına öğrenci kaydı yapılmamış,  tedricen    1998-1999 öğretim yılı sonunda son mezunlarını vererek ortaokul kısmı kapatılmıştır. Okulun bulunduğu Hatunsuyu köyü Malatya il merkezine bağlı bir köy iken 1989 yılında belde statüsüne kavuşturularak Battalgazi ilçesine bağlanmıştır. Bu değişikliğe bağlı olarak daha önce Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan okul idaresi de  Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlanmıştır.2012-2013 Eğitim Ve Öğretim yılında Kademeli olarak Dr.Sadettin Hacıevliyagil Lisesi Kapatılarak, Okulumuz İmam Hatip Ortaokuluna Dönüştürülmüştür.2017 Mart Ayında Lise Tamamen Kapatılmış ve Bina İmam Hatip Ortaokuluna Devredilmiştir.

Okulumuz Hatunsuyu, Saray, Karaoğlan, Kemerköprü, Alişar, Palabıyık, Çiçek Mahallelerinden Öğrenci almaktadır. Şu an 1337 bin metrekarelik bir arsa üzerinde 2 katlı binada hizmet etmektedir. Bahçe alanımız 6140 Metre karedir.Isınma Kaloriferli(Fuel Oil)Su Şehir şebekesine bağlı, Kanalizasyon sistemi Şehir sistemine bağlıdır.  Okul alanı toplam alanı 7477 bin metrekare olup, Okulun bulunduğu Bina Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlıdır.

 

Okulumuz bünyesinde 4 derslik, 4 şube, 3 İdareci Odası ,1 Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı, 1 Memur odası,1 Öğretmenler Odası, Bayan ve Erkek Mescidi,1 Kütüphane,1 Sosyal Bilgiler Dersliği,1 Fen Bilimleri Laboratuvarı,1 Toplantı Salonu,1 Arşiv Odası, Hizmetli Bölümü, 1 Araç-gereç odası ve Lavabolar(WC) ve Taşımalı Öğrenciler İçin Yemekhane Mevcuttur.